CashFlow Lab bersama Abang Abu Mekanik Wang

 

 

Bismillahirrahmanirahim, Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin…

Sebagai insan biasa, kita mengejar kekayaan dan kejayaan demi bekalan ke akhirat, kita sering berdoa agar dikurniakan rezeki yang halal lagi berpanjangan.

Namun ramai yang kecundang walaupun pernah bergelar jutawan satu masa dulu.

Kita kadangkala hairan gaji lebih kurang sama namun life style berbeza, modal niaga hampir sama namun keuntungan bersih berbeza?

Ilmu mengurus gaji, pendapatan dan pelaburan amat penting demi memaksimakan keuntungan. Namun yang lebih penting adalah menguruskan aliran tunai atau CashFlow. Daya mengenal aset atau liabiliti serta pelaburan yang sihat.

Katana Circle dengan berbesar hati menjemput Abang Abu Mekanik Wang untuk berkongsi tentang pengurusan aliran tunai. Beliau perupakan penyampai “Rich Dad Poor Dad” versi Melayu yg diiktiraf oleh Robert T Kiyosaki.

Saya yakin dan percaya CashFlow Game yang bakal beliau kongsikan akan membawa kesihatan aliran tunai anda ke tahap positif seterusnya menjadi “passive income”.

Dato Zulkifli Malek ( Pengasas Katana Circle )

[wpdevart_countdown text_for_day=”Days” text_for_hour=”Hours” text_for_minut=”Minutes” text_for_second=”Seconds” countdown_end_type=”date” end_date=”22-07-2018 09:00″ start_time=”1530642101″ end_time=”0,1,1″ action_end_time=”hide” content_position=”center” top_ditance=”10″ bottom_distance=”10″ ][/wpdevart_countdown]

 

LANGKAH 1 : Sila pilih Jenis Tiket yang anda ingin dapatkan :-

[products ids=”271,273″ columns=”2″]

LANGKAH 2 : Sila KLIK pada tulisan “Cart” :-

LANGKAH 3 : Sila pilih Kaedah Pembayaran.

Itinerary CashFlow Lab
8.00 AM Registration & Breakfast
9.00 AM Introduction by Dato Zul (Founders of Katana Circle)
9.30 AM Cashflow Game

Q & A with Abang Abu

12.00  PM Closing by Dato Zul

Lunch & Networking

 

Sebarang pertanyaan boleh hubungi : 0175887799 / 0126269695 / 0183162101 Urus Setia Program.

Siapa Abang Abu ?

Nama sebenar Abang Abu atau dikenali sebagai Abang Abu Mekanik Wang ialah Abu Ayubul Ansari. Beliau merupakan pengasas dan CEO Syarikat Now Asia International. Beliau juga mempunyai komitment dan tanggangjawab yang tinggi dalam membantu lebih ramai usahawan muda tentang pengurusan kewangan mereka. Kisah kejayaan beliau menjadi inspirasi ramai pihak kerana beliau memulakan perniagaan hanya dengan menjual nasi lemak jiran sahaja dan seterusnya mencipta pelbagai lagi perniagaan. Beliau memulakan kerjaya sebagia penceramah dan jurulatih selepas bermian CASHFLOW GAME pada tahun 2000. Justeru itu, beliau mula mengenali perjalanan diri beliau sendiri dalam game ini. Beliau juga diiktiraf sebagai Penceramah di ToastMaster dalam Kelab No 2 Dunia iaitu Leng Kee Toastmaster’s Club dan juga sebagai Presiden The Business Network International pada tahun 2008. Beliau juga merupakan Presiden of the Young Entrepreneurs, Naib Presiden of Young Entrepreneur Network (YEN) di Singapura Malay Chamber of Commerce & Industry dari tahun 2009 sehingga 2012.